tirsdag 30. april 2013

Heros 11 mnd!!

Lille Heros begynner å bli stor! Merker at vi må være ennå mer konsekvens med han, siden han har begynt å bli litt av en tenåring!






mandag 29. april 2013

Fockea-afrikansk rot



Fockea er en afrikansk plante som har blitt svært populært nå den siste tiden. Dette er en eksklusiv plante-rot som er utrolig lettstelt! Denne varer mange år og trenger ikke mye stell. Vannes 1-2 ganger i mnd. Kan gjerne gjødsles i sommer halvåret. De tynne stilkene med blader som kommer fra rota kan bli opptil 80 cm, de vokser raskere om de har noe å klatre på/i. Jorda skal være godt drenert og fockea liker å stå lyst og solfylt. Det kan komme grønne blomster på det, men er noe vanskelig å få til.

Er en utrolig stilig plante!

Vi har forskjellige størrelser i butikken til forskjellige prisklasser :)

søndag 28. april 2013

Snowdrops

Galanthus nivalis 
Et tegn på vår! Jeg fant ut at jeg har nydelig snøklokker i hagen min. De var ikke der i fjor, men det kan hende at de ikke gjorde pga vi ikke hadde fått ordnet ordentlig i hagen da. Snøklokker er løkplanter som kommer år etter år.
Snøklokker bruker å komme opp i slutten av februar og starten av mars.  Nå er vi i slutten av april, så våren er litt sein i år... Tror dette blir en god sommer likevel:-)

lørdag 27. april 2013

Skal du stå opp snart?

Min kjære fri lørdag starter med at samboer drar på trening tidlig og slipper ut Heros av buret sitt... I det han lukker igjen utgangsdøra, hører jeg poter som springer opp trappa og der kommer Heros inn til soverommet! Tok ikke lange tiden før han fant ut at matmor ikke skulle sove noe mer ;) En nogenlunde søt start på dagen. Nå venter jeg bare på at samboer skal bli ferdig på trening og fått med seg litt bakeverk fra baker Paulsen!<3

fredag 26. april 2013

Helt råflotte oliventrær!

 Nå hos oss i Kastanjen har vi noen helt flotte oliventrær i forskjellige størrelser!

Oliventre er opprinnlig fra middelhavs område, så de trives ute om vår/sommer/høst. Dessverre er Norge for kaldt til at oliventre kan stå ute i minusgradene. Er absolutt en super plante som er veldig dekorativ! Er du flink med oliventreet om vinteren kan du ha den i mange år!

Vi har:
-Kraftig lite oliventre
-Flott mellomstort oliventre til knall tilbud! Vi er snart tomme allerede!
-Helt råflotte STORE oliventrær.

Velkommen inn til oss! :)

Jeg har allerede tatt med meg et lite oliventre... ;)



torsdag 25. april 2013

Blogg på tlf

Helt utrolig, men nå har jeg endelig fått meg smarttelefon! Blei en Sony Xperia V :-) Så nå kan jeg blogge via tlf også. Det kommer til å være kjekkt innimellom.... Skal være bra kamera på den også, 13 megapiksler. Så nå er det jo bare å blogge i vei;-)

Ha en super dag videre, så skal jeg bli mer kjent med å bruke smarttelefon!

Bilde er av skjermen på tlf min :-)

onsdag 24. april 2013

Er med i lokalavisa!

Ja, dette er ikke hver dag! Nå må jeg si med engang at jeg ikke visste at dette skulle på forsiden på ekstra bilaget i SA! Blei så pent spurt om jeg ville svare på hvordan vårforbredelsen min var nå som våren var på vei. Var mitt i stenginga av butikken på lørdagen som var, så var ikke så godt forberedt. Skulle gjerne lagt til noen flere ord! Også trodde jeg det blei et lite søtt bilde av meg langt inn i avisa, men det blei det jo ikke :) Var veldig moro å være lokalkjendis for en dag da! Hihi!

For de som lurer, så er mine vår forbredelser nå å få ny parkering, lage nytt gjerde, få tak i en 'ny' ytterdør, ordna istand malingsfarger, ting som trengs til fasadeutbyttingen og for å lage balkong.

Noe jeg også skal gjøre er å vente på mine søte små frø og spirer skal bli store planter før sommeren er her! :)

Gleder meg masse til syrintrærene mine kommer også. Er det forresten noen som er intressert i et ganske så stort kristtorn tre? Da må dere bare høre ifra dere eller om dere veit om noen som har! Den må graves opp da, samboer og jeg har ikke så god rygg! Kristtornen er veldig flott! Er nok mellom 10-15 år gammel :) Skal legge ut en annonnse her og på finn.no evt.
Kan ikke ha kristtornen selv grunnet parkeringa vi skal ha :(

Skal plante ut litt annet etterhvert som en erstatter! Har spurt etter en magnolia sort som heter 'genie'. Håper den dukker opp snart..

Noe jeg også gleder meg til er koslige vårdager med grilling! :)

mandag 15. april 2013

Kalanchoe tomentosa 'Panda plante'


Denne planta kjøpte jeg på Strømmen Storsenter i påska. Fikk hilst på ei veldig god vennine av meg og sett på hvordan sentret jeg jobbet på før, hadde blitt etter oppusing. Så det var veldig koslig!

Planta er opprinnelig fra Madagaskar. Det er en sukkulent, så den tåler å tørke ut. Bladene som er lubbne, myke holder på mye veske og derfor holder de lenge uten vann. Selv bruker jeg å dusje litt på planten eller så gir jeg litt kannevann 1-2 ganger i måneden :)

Trives i lyse rom. Gjerne i vindu og i et rom på 14-25'C.



mandag 8. april 2013

Nå spirer det!


Nå har den sorte valmuene mine begynt å komme opp! Håper bare jeg klarer å holde liv i dem jeg nå da. Siden dette trenger jo masse oppmerksomhet, vann og næring. Blir kjempemorsomt! :) Må jo si jeg var litt skeptisk på at de skulle komme, siden jeg plantet de så tidlig. Er jo ganske kladt på kjøkkenet mitt, men det gikk jo! :)

Kommer mere prossesbilder etterhvert.

tirsdag 2. april 2013

Litt mammadalt..

Må bare fortelle at i påsken så hadde vi levert Heros til mamma, siden vi skulle være borte hele skjærtorsdag. Med litt tungt hjerte leverte vi Heros hos mamma. Det gikk veldig bra altså :) Neste dag som vi hentet han, så lå han så pent å rolig i stua. Blei jo veldig glad for å se oss da, men ingen ugang skjedd :P Når vi kom hjem så fant vi ut at Heros hadde savna "mamma'n" sin littgrann.... For første gang siden han var valp, krøp han opp på fanget mitt og la hode sitt oppe på skuldra mi... og der sovna han en god stund! Varma godt i hjertet mitt det. Blei veldig glad i koseklumpen min kom hjem igjen da ^^. Var litt godt å ha hundefri også ;) 


Samboer'n som er den flinke fotografen idag! :D

mandag 1. april 2013

Påskepreget orkide





Har denne flotte 3 grena orkidèen hjemme. Kjøpte den på supertilbud på det nye hagesenteret på Rolvsøy (Hageland). Klarte bare ikke dy meg når den kosta under 100-lappen! Håper på at den vil blomstre en stund og at alle knopper vil springe ut.  Rart å må begynne på jobb igjen nå, jeg merker jeg syns det er veldig deilig å ha fri lenge, men er jo ikke akkurat sånn at jeg bare sitter på rompa mi når jeg har fri. Gjør alltid det jeg ikke rekker når jeg jobber :P Nå er påsken over for denne gang og veldig deilig at den kom denne gangen også. Har hatt en utrolig deilig påske denne gangen også! 

Håper alle dere også har hatt det!