søndag 29. desember 2013

1 utstilling i boks!

Heros og jeg dro til Letohallen sammen med søstera til Heros og matmor hennes :-) tror Heros ble veldig glad for en støttende søster! Selv om jeg hadde gått tur med han på morgenen og latt han tisse utenfor hallen, før vi gikk inn. Tok det 10 min og et blikk som ikke var på Heros, så tisset han ned et teppe som lå over et bur! Kjente jeg ikke kunne bli flauere... men jo da. Han hadde jo fått skvettet over en ryggsekk som lå ved siden av også. Jeg febrilsk lette etter noe å tørke bort det med, heldigvis var det ei vaskedame der med majg sass sDet hjalp ihvertfal :-) stressa etter den flaue hendelsen, så tittet vi på gruppen som skulle være før oss. Var veldig spennende å se på. Følte meg litt tryggere ved å få med meg hvordan man skulle gjøre det i ringen. Har jo aldri vært med på dette før!
Da var det vår tur. Dommeren var en portugisisk dommer ved navn Rui Oliveira. Vi var til slutt. Var 6 hunder som konkurrerte i unghundklassen. Heros og jeg var til sist. Så etterhvert ble det vår tur å bli undersøkt. Heros sto helt fint fram til dommeren skulle gå bort å ta på han, han elsker jo oppmerksomhet!så han satt seg ned og viftet med halen xD så skulle vi gå 2 runder. Der klart jeg å gjøre feil, med å gå feil vei og ikke stor nok sirkler og siste sjekk så satt han seg ned igjen da. Når dommer spurte meg hvor gammel han var, jeg sa 1 og halvt år, så tok han armen å strak den mot utgangen, jeg trodde jeg kom på sisteplass, men var ikke det han mente! Han mente jeg skulle stelle meg på plass nr 3 som var bortenfor! Så forbauset ble jeg at vi kom på 3plass! Men vi fikk jo rødt bånd også for excellent!! Så artig,flott og godt å vite at hunden min er flott og 'perfekt'!

Så alt i alt, så gikk jo det veldig bra, selv med en god del feil. Vi må nok øve litt til neste gang, men nå veit vi jo hva vi går til <3 jeg er bare superstolt over Heros likevel!:-)

fredag 27. desember 2013

Gruer oss til utstilling

Imorgen så skal Heros på sin første utstilling i Leto-hallen. Vi gru-gleder oss da. Er bare superspent! Vi har vaska og klippa negler på Heros. Så har vi kjøpt utstillingsbånd. Mangler vi bare å se opplagt og freshe ut kl 10 imorgen! Oppdatering følger!! God kveld alle sammen!


søndag 8. desember 2013

Snø er bare tull...

Heros syns snø er greit han, men bedre å sitte foran varmeovnen! Staffer har virkelig en spesiell sittestilling! Ihvertfall Heros :-)

søndag 1. desember 2013

Tips til neglklipping av hund

 Når vi fikk Heros var han allerede redd neglklipping! Da mener jeg med at når han så en neglklipper så smatt han inn å gjemte seg i buret.Vi ble enig om at han må venne seg til neglklippning, dermed så tok vi flere faser med han. Håper dette kan hjelpe andre til å få hunden til å bli vant til neglklipping. Heros er ikke 'friskmeldt' ennå, men han har kommet veldig langt fra å leke 'dramaqueen' og late som han får vondt og nesten bli aggresiv til at jeg får lov å klippe han uten hjelp av samboer. Heros måtte sitte på fanget til han for å føle seg trygg og synes at det var greit å klippe neglene sine.

*Kjøp inn en tube med kremost(vi har beaconost) som kun skal være til hunden din.

*Ha en god neglklipper (Det finnes to typer, finn ut hvem hunden din trives best med)

*Begynn å være to stk. En som holder og gir trygghet til hunden din og at du selv klipper og er streng og bestemt på å klippe neglene.

* I det dere setter igang gi hunden en smakebit av kremosten, så hunden vet hva han/hun får, dermed så er hund mer fokusert på godbiten.

*Begynn med 1 pote og gjør deg ferdig med poten, så gi hunden litt kremost igjen, som en belønning for at dere har klart en labb. Om hunden er veldig ekstremt ukomfortabel med å klippe. Ta en og en tå og avslutt med godbit for hver negl. Etterhvert så venner man de av til 1 og 1 pote.

* Etterhvert som hunden føler seg mer og mer trygg på at man ikke gjør noe farlig, så kan man heller bare sitte der begge to og ikke holde rundt hunden. Tilslutt kan man gjøre det alene. 


Jeg merket på Heros at jeg måtte vise at han kunne stole på meg, så i begynnelsen så klippet jeg ikke mye av neglene. Dermed så kunne han se og kjenne at dette gjorde ikke vondt. Viktig å ikke klippe i nervene på neglen, for da kan de få tilbakefall. Heros var mest følsom på frampotene, så engang så klarte jeg(ikke med vilje) klippe til på bakfoten så han blødde litt, men da reagerte han ikke. Så veldig tydelig at han skapte seg veldig på framføttene, mens bakføttene ikke var så farlig å klippe. Jeg har smurt meg med tålmodighet og etter 1 år, så klarer Heros å være med meg alene å klippe negler. Går for det meste fint, men han skal helst se bort og gjerne prøve å dra til seg poten som oftest ikke hjelper :P Han er sjeleglad i kremost og det tror jeg også har vært et veldig godt hjelpemiddel, siden han ikke får kremost annet enn neglklipping og når han er hos vetrinæren. Så han sitter å smasker og momser det i seg når han får det. Staffer kommer ofte med ekstra lyder når de vil ha mer eller syns noe er veldig godt, og disse lydene kommer det masse av når han får kremost!! :) 

PS: Viktig at dere står på deres og ikke stopper opp i neglklipping om hunden deres prøver seg på noe. Ta evt 3 sek pause med å klappe og rose de, men ikke la de få gå og ros dem masse når de har klart hver pote og alle potene.

Lykke til folkens og håper dette vil hjelpe for dere også!