søndag 30. september 2012

Rara Växter




Jeg har helt glemt å si ifra om hvordan det gikk å bestille på nettet! :) Jeg bestilte jo frøposene mine fra en svensk nettside 12 august. Nå har jeg ikke så stor anelse på akkurat tid det tok, for at bestillingen min blei motatt og kom hjem i postkassen min, siden jeg var på ferie, men de var å ventet på meg når jeg kom hjem den 9 september.Tok iallefall under 4 uker, men skal bestille litt mer fra denne siden. Var enkelt, mye forskjellige og spennendes frøsorter. Tillegg så fikk de som bestilte fra Norge 20% avslag pga kursen. Frøposene ser slik ut og fikk med en enkstra frøpose med salatmix. Så det var jo koslig å få med i tillegg :) Så veldig fornøyd med denne siden! :)




Besøk siden her! :)

Tips:
Perenner=staude/flerårig
Annuller= ettårig
Bienner= toårig

lørdag 29. september 2012

Fuglemateren funker!


Litt dårlig bilde, men kjøttmeisen har funni fuglemateren min! :D Kommer noen fugler nå, men de blir litt skremt når jeg kommer inn på kjøkkenet. De blir nok vandt til meg.Skjønnte at jeg hadde satt mater'ne opp ned, men  det er ordnet nå ;) Hører litt mer fuglekvitter nå da :) Det er jo veldig koslig. Føles ikke ut som vi bor midt i byen lengre :)

torsdag 27. september 2012

Over 1000 sidevisninger :D

Dette syns jeg er kjempekoslig! :) At det er så mange som titter innom og at det har blitt så mye tilslutt. Har jo ikke holdt på så lenge, så syns dette er veldig artig, også det at det er folk som er innom når jeg ikke har blogget noe nytt heller :) Dette gir iallefall motivasjon til å fortsette med Bloggingen  min :) Tusen takk allle sammen for bidragene! :) Stor klem fra meg og takk for at dere leser :)<3


Lammeøre har blitt større :)


Se så store lammeørene mine har blitt før vintern kommer :) Moro at dem kom så fort! Må si jeg har vært litt flink da, siden har prøvd å gjødsle, gitt god jord med litt gjødseljord oppå. Vanna godt har jeg også gjort :)

onsdag 26. september 2012

Endelig har vi funni Heros!


Dette blir valpen min og samboer sin! :D
Blei introdusert til Heros via den gode venninna mi som jeg skulle få valp av :P Så hun og typen ville heller jeg skulle ta denne valpen, siden mor og far en champions og mormor er w.champion i 2008. Så det er ikke feil, siden jeg tenkte å stille ut litt :) Så da blir det ikke valp fra Blenda :/ men siden venninna mi skal ha søstera til Heros så blir jo det bra også :) Siden de var veldig gode venner fikk vi vite :) Så da blir det masse lek med de ;D Denna karen kommer fra Tsjekkia, så da blir en liten tur til Praha på meg ;) Gleder meg superfælt å hente han! :) Skal hente han 29 oktober<3 
Veldig spent på å få valp igjen. Var 3 år siden sist jeg bodde med en valp, men man lærer mye. Så dette blir gøy! 

Grunnet valg av navn er pga min oldefar som var sirkus artist på sin tid. Han var veldig liten, men utrolig sterk! :) Han bærte folk og utførte akrobatik med tennene! Så litt spennende familie-historikk har jeg også :P Så navnet passer ypperlig til en staff :) Beskriver veldig godt min oldefar. 

mandag 24. september 2012

Mitt Opal Plommetre



Jeg bestemte meg for at det blei et plommetre som skulle vokse seg til i hagen våres :) Vi dro på Lunds Gartneri i Torsnes for å finne treet :) Da var det ett opal-plommetre igjen :) Så da tok vi det med hjem for halv pris i tillegg :) 

Plantet den på hjørnet av hagen, så etterhvert som plommetreet blir stort, så får ikke ene nabo'n sett så mye over til oss :) Gleder meg til det blir stort! Selv om det blir noen år til :P hehe.


Prunus 'Opal'
Opal-plommetreet er en svensk sort fra Alnarp. 
Treet er middels kraftigvoksene. Bruker å bli mellom 3-4 meter. 
Blomstrer relativt tidlig (Mai mnd) Selvpollinerer, men man får bedre plommer om det finns andre plommertrær i nærheten :) Frukta er middelsstor og fargen varierer litt. Frukten kommer tidlig og treet bærer frukt hvert år, så sant du er flink å tynne treet. Plommesorten er en av de 4 hovedsorten i Norge og er også en av de mest hardføre.

søndag 23. september 2012

Klematis på salg

 Kjøpte Klematis på salg på Plantasjen :) Så da fikk jeg tak i 'Margaret Hunt' og 'Multi Blue' for en veldig billig penge :) Var 70 prosent på de. Siden Klematis kommer igjen, var det bare skynde seg å plante de ned i jorda. Så er det bare å krysse fingra for at de skal klare første året med vinter ;) Har lagt på gran for å dempekulde trykket som kommer. 
Klematis blomsten er jo så utrolig vakker^^.  Jeg tror det blir veldig pent med en mørk klematis sort med en lysere sort. 

lørdag 22. september 2012

Fuglematere





















Kjøpt meg søte fuglematere jeg da :) Kjøpt på jobben min :) Kjempesøte! De er sånn at man kan se fuglene spise rett på vindu.. Spent å se om noen tørr å komme. Har lagt i solsikkefrø og meisebolle. Så er veldig spent på å se om noen fugler ikke klarer å dy seg når de blir for sultne i kulda :P Skal absolut ta bilde når det skjer! :D Det er forresten masse igjen av disse fuglemater'ne, så løp å kjøp mens de fortsatt er i butikken ;) Tror det er bare vi som har de nå, siden de er fra en gammel leverandør, så tror ikke vi får tak i dem lengre. Fant dem gjemt på lagret se :P

fredag 21. september 2012

Hvit passiflora

'Avalanche'

Dette er den helt fantastiske passiflora'n jeg har fått i min eiendel :) Så stolt av den! Sjefen min tok den med seg for å selge to STORE av disse litt før sommer'n startet. Så sa hun at jeg kunne kjøpe den etter sommer'n var over, om den ikke var blitt solgt :D Så når jeg kom hjem fra ferie, så var det 1 igjen som ventet på meg! Passiflora trives veldig godt ute om vår til sensommer, men lurt å sette den inn litt før kulda kommer. Sett den først i gangen og så helt inn slik at den får avklimatisert seg før den kommer helt inn i den varme stua. Så er det bare å gjøre det samme når våren nærmer seg og frosten er helt borte :) Passiflora trenger mye vann. Den skal ikke tørke ut! Må gjerne gi den næring en gang i uka fra vår til sensommer. 
Passiflora-blomsten blomster kun 1-2 dager før den visner igjen. Veldig spesiell egentlig :) Utrolig vakker <3 Håper den vil trives godt hos meg :)

onsdag 19. september 2012

Jeg lukter September...

Ja, nå er den herlige måneden kommet :) Da jeg kom hjem fra ferie merket jeg at høsten var i lufta. September er det tid for å plante de siste plantene som er handlet inn på salg og høstløk slikt at det rekker å å gro seg til litt i bakken før den berømte kulda i Norge kommer. Du må gjerne begynne å forbrede eller ta inn sommerplanter som kommer på nytt til våren :) Selv har jeg tatt inn fuchsia'n, kalanchoe og den flotte passiflora'n min  inn for denne gangen. Det er spås at det blir 0 grader til helga, så har gjort noen tilltak for frosten allerede :) Skal ut for å plukke litt gran for å legge over uteplantene mine og kanskje litt furukongler for å lage litt koslige kranser også tru... :P September er også tid for beskjæring for noen av trærene også :) Som plommetre for å nevne noe :)

Så er det masse fine høstplanter som har kommet i butikkene/gartneriene :)
Som skimmia,lyng, hebe,høstanemone, heuchera, sølvplante og x-mum i herlige høstfarger :)
På jobben går det i fargeskala'ne hvit,pudder-rosa og burgunder. Helt herlige farger syns jeg, til den høstlige delen av året :)

Selv har jeg fått flott x-mum og lyng av svigermor til å ha på trappa mi som jeg nøyer meg med dette året :) Så blir det platting til neste år, så da blir det litt mer potteplanter som er sesongbestemt ^^.
Selv om ikke alle syns høsten er like herlig. Så er jeg veldig glad i den :) Selvom det begynner å bli mer mørkt, så kan man gå turer i vakre farger, ha den friske høstlufta og når sola skinner er det som det gir litt ekstra liv i kroppen. Så er det mye som fortsatt står i blomst, helt fram til kulda tar dem :)

Ha en super kveld folkens! :)


tirsdag 18. september 2012

Planteliv i Las Vegas

Litt planter og slikt som var ute ved hotellene og i hotellene :)

silverfall plantet ved palmer


inne på Mirage Hotell. De hadde sin egen lille oase :)



vakre phalanopsis-orkidéer :)


 bassenget på Mirage





Palmer som er plantet overalt ved og i veiene rundt omkring i Las Vegas




Litt landskap i område der det var mange som hadde 'god råd'








utenfor Mandalay Bay

 Dekorering i Belagio. Masse fine oppsatser og dekoreringer





 hortensia og azalia





x-mum og eføy






flott bilde laget av blomster ;) 












Så dette er bildene fra turen vår. Nå blir det mer skriving enn bilder nestegang ;)